matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pola
ja:
obwod pewnego prostokata jest rowny 29 cm, a długosc jednego boku wynosi 8 cm,jakie pole ma ten prostokat?
6 sty 10:07
wredulus_pospolitus:
Ob = 2a+2b z danych zadania: a=8 W takim razie b =
P = a*b =
6 sty 10:25