matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja homograficzna
Blue:
|x−3|
Naszkicuj wykres funkcji f(x)=
, a następnie naszkicuj wykres funkcji g , która
x+1)
każdej wartości parametru m przyporządkowuje liczbę rozwiązań równania f(x)=m. wychodzi mi totalnie inny wykres . Robię tak x<3f
4
(x) =
−1
x+1
x≥3
−4
f(x) =
+1
x+1
Co robię źle
5 sty 23:34
kaka:
ok wszystko i teraz wykres
6 sty 00:00