Statystyka prosze o pomoc
majki: Zadanie 3. Znajdz najmniejsze σ−ciało ∑ podzbiorów zbioru
Ω = [0; 3] zawierające rodzinę A = {[0; 2); { 2 }}
5 sty 17:26
Krzysiek: no to tak:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Przestrze%C5%84_mierzalna
σ( {[0; 2); { 2 }})={∅,Ω,[0,2),{2},[2,3],[0,2)∪(2,3],[0,2],(2,3]}
5 sty 17:40
majki: poważnie i to tylko tyle? dziękuję
5 sty 17:48
Krzysiek: Jeżeli to jest dobrze to tak, ma się tam znajdować zbiór pusty, ta rodzina ,, sumy zbiorów i
dopełnienia tych zbiorów.
5 sty 17:51
Rysiek: Zadania ze statystyki matetatycznej wsfiz ełk u Andruszkiewicza?
19 sty 20:51