matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wykaż że cosα=1/3,gdzie α jest kątem
karoliJ.:
Wykaż że cosα=1/3,gdzie α jest kątem zawartym między sąsiednimi ścianami bocznymi w czworościanie foremnym.
5 sty 15:30
dero2005:
a
√
3
h
s
= n =
2
a
2
= 2n
2
− 2n
2
cosα
a
2
cosα = 1 −
= −
1
3
2n
2
5 sty 16:11