rozwiaz rownaniew liczbach naturalnych
Ania: x2 − y2 = 55
5 sty 14:57
5-latek: moze cos takiego (x+y)(x−y)=55 ale co dalej to naprawde nie wiem
5 sty 15:02
Ania: Od tego zaczelam,ale tez nie wiem co dalej
5 sty 15:05
ICSP: a potem przypadki

x+y = 55
x−y = 1
lub
x+y = 1
x−y = 55
lub
x+y = 11
x+y = 5
lub
x+y = 5
x−y = 11
Cztery proste układy równań
5 sty 15:06
5-latek: dziekuje
ICSP
5 sty 15:09
Ania: To maja byc liczby naturalne. Wiec jak rozwiazac dalej te rownania,bo z pierwszego x to 2 8,a y
27
5 sty 15:09
ICSP: x = 28 , y = 27
Czy te liczby są naturalne ?
5 sty 15:10
Ania: Nie latwiej id razu podstawic,ze x
2 to 8
2 , a y
2 to 3
2 lub odwrotnie?
5 sty 15:11
Ania: Owszem sa,ale nie damy rady z nich zrobic liczby,ktora podniesrmy do kwadratu(naturalnej)
5 sty 15:11
ICSP: Z tego co widzę polecenie to rozwiąż, a nie zgadnij rozwiązania ?
5 sty 15:13
Ania: No tak
5 sty 15:13