Uprość równianie. Prosze o pomoc i sprawdzenie
Maciek: Uprościć równianie. Zacząłem tak, ale nie wiem czy dobrze. Proszę o pomoc.
| | sin2α | | cos2α−1 | | (cosα−1)(cosα+1) | |
|
| = |
| = |
| = cosα+1 |
| | cosα−1 | | cosα−1 | | cosα−1 | |
5 sty 13:42
Ajtek:
sin
2x≠cos
2x−1

sin
2x=1−cos
2x
5 sty 13:44
Maciek: Czyli źle zrobiłem ?
5 sty 13:45
Maciek: Pomoże mi ktoś to rozwiązać ?
Proszę
5 sty 13:51
Maciek: Proszę o pomoc
5 sty 13:58
ICSP: źle zrobiłeś.
5 sty 14:00
Maciek: czyli jak to powinienem zrobić ?
5 sty 14:01
ICSP: Wystarczy pozmieniać znaki.
| sin2x | | − (cos2x − 1) | |
| = |
| = ... = − (cosx + 1) |
| cosx − 1 | | cosx − 1 | |
5 sty 14:03
Maciek: Dziekuje
5 sty 14:03