5 sty 12:23
wredulus_pospolitus:
ale czego konkretnie potrzebujesz w tym arkuszu
5 sty 12:44
wredulus_pospolitus:
nie wiem co ma byc w rubryce 'stażowe'
5 sty 12:46
Mat: Właśnie nie wiem, nie rozumiem tych zadań i potrzebuję pomocy

Zadanie jest zatytułowane "Obliczenia w MS Excel.
5 sty 13:37
wredulus_pospolitus:
no dobrze ... a wiec:
kolumna F: "Stawka za 1 godz. nadliczbową"
jak jest obliczana

pensja zasadnicza * procent dla godz. nadliczbowych
czyli " =E3*$C$21 " (to wpisujesz w komórkę F3 ... a następnie przeciągasz 'w dół')
kolumna G: "Wartość za wszystkie godz. nadliczbowe"
liczba nadgodzin * stawka za nadgodzinę
czyli : =D3*F3 " (to wpisujesz w komórkę G3 ... a następnie przeciągasz 'w dół')
kolumna H i I −−− nie wiem o co chodzi −−−− musisz miec gdzies wyjaśnione o co chodzi z tym
stażowym
komórka C22 : średnia pensja
suma wszystkich pensji / liczba pracowników
czyli: " =SUMA(I3:I17)/15 "
komórka C23: łączna liczba nadgodzin
suma wszystkich nadgodzin pracowników
czyli: " =SUMA(D3

17) "
A tak czysto prywatnie −−−− MUSISZ opanować excela ... bez excela to tak jakby bez hmmm bez
komórki
5 sty 15:09
wredulus_pospolitus:
komórka C23: łączna liczba nadgodzin
suma wszystkich nadgodzin pracowników
czyli: " =SUMA(D3 : D17) "
5 sty 15:10
Mat: Mhm...nie wiem kto bardziej musi opanować Excela

Tam są 4 arkusze

Ale za to na razie
dziękuję, pomogliście
5 sty 22:49