matematykaszkolna.pl
Zdanie w excelu Mat: Witam. Czy jest ktoś w stanie zrobić mi ten dokument z arkuszami w excelu? http://www.robraj.pwsz.krosno.pl/excel%20cw4.xls
5 sty 12:23
wredulus_pospolitus: ale czego konkretnie potrzebujesz w tym arkuszu
5 sty 12:44
wredulus_pospolitus: nie wiem co ma byc w rubryce 'stażowe'
5 sty 12:46
Mat: Właśnie nie wiem, nie rozumiem tych zadań i potrzebuję pomocy emotka Zadanie jest zatytułowane "Obliczenia w MS Excel.
5 sty 13:37
wredulus_pospolitus: no dobrze ... a wiec: kolumna F: "Stawka za 1 godz. nadliczbową" jak jest obliczana pensja zasadnicza * procent dla godz. nadliczbowych czyli " =E3*$C$21 " (to wpisujesz w komórkę F3 ... a następnie przeciągasz 'w dół') kolumna G: "Wartość za wszystkie godz. nadliczbowe" liczba nadgodzin * stawka za nadgodzinę czyli : =D3*F3 " (to wpisujesz w komórkę G3 ... a następnie przeciągasz 'w dół') kolumna H i I −−− nie wiem o co chodzi −−−− musisz miec gdzies wyjaśnione o co chodzi z tym stażowym komórka C22 : średnia pensja suma wszystkich pensji / liczba pracowników czyli: " =SUMA(I3:I17)/15 " komórka C23: łączna liczba nadgodzin suma wszystkich nadgodzin pracowników czyli: " =SUMA(D317) " A tak czysto prywatnie −−−− MUSISZ opanować excela ... bez excela to tak jakby bez hmmm bez komórki
5 sty 15:09
wredulus_pospolitus: komórka C23: łączna liczba nadgodzin suma wszystkich nadgodzin pracowników czyli: " =SUMA(D3 : D17) "
5 sty 15:10
Mat: Mhm...nie wiem kto bardziej musi opanować Excela Tam są 4 arkusze Ale za to na razie dziękuję, pomogliście emotka
5 sty 22:49