Trójkat
diskorobaczek: Dwa boki trójkąta mają długości równe 233 i 64. Trzeci bok ma długość n, gdzie n jest liczbą
naturalną. Ile wynosi n?
5 sty 11:14
Wazyl: 233+64>n ⇒n<297
64+n>233 ⇒n>169
233+n>64 ⇒n>−169
n jest liczba całkowitą z przedziału (169;297)
5 sty 11:19
diskorobaczek: A ja mam odpowiedzi A) n=1 B) n=2 C)n=3 D) n=4 i prawidłowa to podobno B : (
5 sty 11:25
ZKZ: A moze na poczatek zapoznaj sie z twierdzeniem o nierownosci trojkata
Potem przeczytaj jeszce raz to zadanie i zastanow sie czy aby to zadanie przepisales
5 sty 12:01