matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz całkująć przez części
kar:
∫(4x+2)
2
e
−3x
dx
4 sty 21:27
asdf:
u = (4x + 2)
2
v' = e
−3x
u' = 2*(4x+2)*4, v = ∫e
−3x
dx ∫e
−3x
dx = t = −3x dt = −3dx = ...
4 sty 21:34