matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Mam pytanie ja krozwiązać taki układ równań
Arkus:
s = V*t
at
2
s =
2
jak z tego układu wyznaczyć zmienne a, t jaką metodą to rozwiązać poóżcie bo 1 raz spotykam się z takim układem
19 paź 09:58
Arkus:
Sory wysłałem za sybko 2 razy mi sie kliknęło to ma byc tak {s = V*t
at
2
{s =
2
19 paź 10:00