p
l:
Jak wyznaczyć prostą przechodzącą przez takie punkty A=(6,−3) C=(2m
3−18m,−m
2)
6a+b=−3/ (−1)
(2m
3−18m)a+b=−m
2
−6a−b=3
(2m
3−18m)a+b=−m
2
(−6+2m
3−18m)a=−m
2
(2m
3−18m−6)a=−m
2
U{−3m
2}{m
3−8m−3)+b=3
Jak teraz zmienić znaki przerzucając na drugą stronę ?
4 sty 12:38
l: wie ktoś ?
4 sty 12:51
l: ?
4 sty 13:07
pigor: ...może lepiej podaj swój problem od początku , czyli oryginalną
treść zadania, bo w to...

wybitnie nie uśmiecha mi się zagłębiać .
4 sty 13:09
Kaja: tylko tam powinno być(−6+2m
3−18m)a=−m
2+3
4 sty 13:14
ZKZ: Prosta ktora jest nieprostopadla do osi OX i przechodzaca przez dwa punty ma rownanie
Wiec podstaw do wzoru i wyznacz to rownanie
Bo co chcesz liczyc to ja nie wiem
4 sty 13:17