funkcja
olka: naszkicuj wykres funkcji f(x)=|x−5|. odczytaj z wykresu rozwiązania nierówności f(x)>0 oraz
f(x)≤0
4 sty 12:37
Kaja: naszkicuj sobie najpierw wykres funkcji y=|x| (zrób tabelkę), potem ten narysowany wykres
przesun o 5 jednostek w prawo i powstanie w ten sposób wykres funkcji y=|x−5|. wtedy f(x)>0
dla x∊R\{5}, zaś f(x)≤0 dla x=5
4 sty 13:06
J: Narysuj wykres funkcji f(x)= x−5 , a następnie to co jest pod osią OX odbij lustrzanie względem
tej osi. Z wykresu odczytasz rozwiązania.
4 sty 13:08
olka: Kaja dzięki Ci wielkie teraz już rozumiem
4 sty 13:17