Wykres
HELP: mam określić liczbe rozwiazan w zaleznosci od parametru m
rownanie y=x
2 − I5x−4I
mnoże ktos to sprawdzic i wprowadzic poprawki ewentualne !
rozwazylem dwa przypadki
1) A= (−
∞ ; 4/5)
2) B= <4.5; +
∞)
A= (−
∞; 4/5)
y= x
2 − (−5x +4)
y= x
2 +5x −4
Δ = 41
√Δ = √41
x
1 =( −5−√41 )/2
x
2 = (−5+√41) /2
q = −10 i 1/4
B=<4/5; +
∞)
y= x
2 − (5x−4)
y=x
2 −5x +4
Δ=9
√Δ=3
x1 = 1
x2 = 4
q = − 2 i 1/4
yo jest dobrze napewno przxeciez wykres nie moze byc ponizej osi skoro jest wartosc bezw

prosze o interpretacje i wykres albo przynajmniej slownie napisać