matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomovy
jaaaa:
w (x) = x
3
+2x
2
+9x+18. rozloz na czynniki pomocy !
4 sty 11:10
Saizou :
pogrupuj
1 z 2 oraz 3 z 4
4 sty 11:11
Kaja:
W(x)=x
2
(x+2)+9(x+2)=(x+2)(x
2
+9)
4 sty 11:11