maksimum
tomek: Wyznacz największą wartość funkcji
log2 (16−x2)
4 sty 10:25
Saizou :
a może jakieś wkład ?
4 sty 10:32
tomek: Wiem, że dziedzina to 16−x2>0
czyli (4−x)(4+x)>0
x∊(−4,4)
tak?
4 sty 10:35
Saizou : ok a dalej, jaką funkcją jest log
2x
4 sty 10:37
Piotr 10: To funkcja rosnąca a więc wraz ze wzrostem argumentów wartości funkcji rosną.
16−x2=f(x)
f(x)= −x2+16
xw=0
f(0)=16−02=16
ymax=16
4 sty 10:40
Saizou : i
Piotr popsuł zabawę

cześć
Piotr
4 sty 10:41
Piotr 10: Siemka
Saizou 
. Chciałem się upewnić tylko czy dobrze myślę
4 sty 10:42
Saizou : ale chyba coś źle żeś policzył
4 sty 10:45
tomek: a mnie z waszego myślenia wychodzi 4
4 sty 10:49
Saizou : i dobrze Ci wychodzi tomku
4 sty 10:51
tomek:
4 sty 10:52