matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna
zaq:
JAKA bedzie z tego pochodna? y=2−xln
4
x bo mi wychodzi −ln
4
x−xln
3
x a tutaj jest bez tego x
http://www.wolframalpha.com/input/?i=%282-x%28ln%28e%2Cx%29%29%5E4%29%27
4 sty 09:53
imbecyl:
1
pochodna ln
4
x = 4ln
3
x *
, stad x sie skraca
x
4 sty 09:59