ciagi
zadanie: Udziel czterech niezależnych odpowiedzi:
Z − jest Zbieżny (tzn. musi być zbieżny)
R − jest Rozbieżny (tzn. musi być rozbieżny)
N − może być zbieżny lub rozbieżny (tzn. Nie wiadomo, czasem jest zbieżny, a czasem
rozbieżny).
Ciag (a
n) liczb rzeczywistych dodatnich jest zbiezny do liczby rzeczywistej g. Co mozna
| | an+1 | |
wywnioskowac o zbieznosci ciagu ( |
| ), jezeli wiadomo, ze |
| | an | |
a) g=0 N
b) 0<g<1 Z
c) g=1 Z
d) 1<g Z
to sa poprawne odpowiedzi.
nie rozumiem dlaczego tak jest
moglbym prosic o wytlumaczenie?
4 sty 02:24
daras: następna krzyżówka ?
4 sty 08:04
zadanie: jaka krzyzowka?
4 sty 12:38
zadanie: zalezy mi bardzo na zrozumieniu tych zadan wiec prosilbym bardzo o wytlumaczenie
4 sty 14:42
zadanie: ?
4 sty 16:26
zadanie: ?
4 sty 17:36
zadanie: bo jak by bylo odwrotnie tzn. bylaby podana granica ilorazu i byloby pytanie o zbieznosc ciagu
an to moznaby skorzystac z kryterium d'Alemberta a tutaj? na jakiej podstawie to okreslic?
4 sty 20:56
Krzysiek: problem jest jedynie dla g=0
bo przecież gdy an→g to i an+1→g
więc odpowiedzi są ok.
A tak w ogóle co to za dziwne zadania?Co komuś po odpowiedzi: "Nie wiadomo" ...głupie zadania.
4 sty 20:59
zadanie: te zadania sa dziwne wiem
chce sie upewnic czy dobrze rozumiem
jezeli a
n→g to a
n+1→g, czyli
| | 1 | | 1 | | 1 | |
b) np. |
| to |
| / |
| =1 czyli zbiezny |
| | 2 | | 2 | | 2 | |
| | 2 | |
d) np. 2 to |
| =1 czyli zbiezny |
| | 2 | |
tak?
4 sty 21:31
Krzysiek: tak
4 sty 21:33
zadanie: dziekuje bardzo
4 sty 21:34