Rafał28: Rozbij sobie na dwa przypadki w zależności od modułu tzn.
Przypadek 1
3x
2 − 1≥0 i y = 3x
2+2x−1 = (3x−1)(x+1), dziedzina tej funkcji określona jest przez warunek
3x
2 − 1≥0
Przypadek 2
3x
2 − 1 < 0 i y = −3x
2 + 1 + 2x = −(3x+1)(x−1)
Później albo jakiś uproszczony wykres, zorientuj się gdzie są miejsca zerowe, wierzchołek
paraboli, w która stronę ramiona paraboli i rysuj poziome linie jako parametr m i patrz jak
się to przecina i oceń sam

.
Narysuj wykresy z przypadków 1, 2 w tym samym układzie współrzędnych i otrzymasz wykres funkcji
y = I3x
2 − 1I + 2x