| √n2+6−n | ||
1. | ||
| √n2+2−n |
| |||||||||||
an = | = | ||||||||||
|
| 3 *(√n2 + 2 + n) | (3*√1 + 2n2 + 1) | |||
= | = | |||
| √n2 + 6+ n | √1 + 6n2 + 1 |
| 4 | ||
lim an = | = 2 | |
| 2 |
Powinno być
| 3*( 1 + 1) | ||
lim an = | = 3 | |
| 2 |
| n4+ n2 − ( n4 − n2) | ||
an = √n4+ n2 − √n4 − n2 = | = | |
| √ n4+ n2 +√n4 − n2 |
| 2 n2 | 2 | |||
= | = | |||
| √n4 + n2 + √n4 − n2 | √1 +1n2 + √1 − 1n2 |
| 2 | ||
lim an = | = 1 | |
| 1 + 1 |
| ||||||||
an = ... = | = | |||||||
|
| 6 | √n2+ 2 + n | √n2 + 2 + n | ||||
= | * | = 3* | = | |||
| √n2 + 6 + n | 2 | √n2 + 6 + n |
| √1 + 2n2 + 1 | ||
= 3* | ||
| √1 + 6n2 + 1 |
| 1 + 1 | ||
lim an = 3* | = 3 | |
| 1 + 1 |
| √25 +6 − 5 | √31 − 5 | 0,567764 | ||||
a5 = | ≈ | = | ≈ | |||
| √25 + 2 − 5 | √27 − 5 | 0,196152 |
| ||||||||
an = ... = | = | |||||||
|
| 6 | √n2+ 2 + n | √n2 + 2 + n | ||||
= | * | = 3* | = | |||
| √n2 + 6 + n | 2 | √n2 + 6 + n |
| √1 + 2n2 + 1 | ||
= 3* | ||
| √1 + 6n2 + 1 |
| 1 + 1 | ||
lim an = 3* | = 3 | |
| 1 + 1 |
| √25 +6 − 5 | √31 − 5 | 0,567764 | ||||
a5 = | ≈ | = | ≈ | |||
| √25 + 2 − 5 | √27 − 5 | 0,196152 |