matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ile wynosi x?
ios:
x=
√
(6−2
√
5
)
+
√
(14−6
√
5
)
18 paź 21:18
Eta:
6 −2
√
5
= ( 1 −
√
5
)
2
14 −6
√
5
= ( 3 −
√
5
)
2
√
a
2
= I a I to: x = I 1 −
√
5
I + I 3 −
√
5
I = −1 +
√
5
+3 −
√
5
= 2
18 paź 21:36
ios:
dzięki
18 paź 22:10