Daną funkcję kwadratową y=f(x) przedstaw w postaci kanonicznej
mateo: 1.Daną funkcję kwadratową y=f(x) przedstaw w postaci kanonicznej,naszkicuj jej wykres i opisz
jej własności: y=x2 + 2x + 2
3 sty 19:04
3 sty 19:06
ja: 1(x+1)−4 kanoniczna
3 sty 19:20
Eta:
Bzdury piszesz ....."ja"
y= (x+1)2+1, W(−1,1)
3 sty 19:22
RS:
i od kiedy piszemy ''1'' ?
3 sty 19:24
Saizou :

np.
y=x
2+2x+2=x
2+2x+1+1=(x+1)
2+1
D: x∊R
ZW=<1:+
∞)
y>0 dla x∊R
funkcja rośnie dla x∊<−1:+
∞)
funkcja maleje dla x∊(−
∞:−1>
f
min=1
funkcja parzysta
funkcja nie jest różnowartościowa
3 sty 19:24
ja: sam jestes bzdura !
3 sty 19:29
mateo: dzięki
4 sty 00:45