napisz równanie prostej o współczynniku -1 i przechodzącej przez punkt a=(0,3)
mateo: mam kilka zadań do zrobienia, oto one:
1.napisz równanie prostej o współczynniku −1 i przechodzącej przez punkt a=(0,3)
2.napisz równania prostych zawierających boki trójkąta abc, gdy a=(1,0);b=(4,4);c=(4,−4)
3.oblicz odległość punktu a od prostej i gdy:
P=(−2,−3);I:y=2/5x+
3 sty 17:18
ZKZ: do zadania nr2 . Umiesz napisac rownanie prostej przechodzacej przez dwa punkty?
do zadania nr 3. Przeciez jest wzor na to . Poszukaj i policz
Do zadania nr 1 . prosta o wspolczynniku kierunkwym a=−1 ma rownanie y=−x a skoro ma przecinac
os Oy w punkcie A(0,3) to bedzie miala rownanie y=−x+3
3 sty 17:28