matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Granice
Jacek:
Proszę o sprawdzenie
5−x
5−x
1
Lim
x→5
−
=
=lim
x→5
−
=
=
25−x
2
(5−x)(5+x)
10
3 sty 15:54
Ajtek:
Yhy.
3 sty 15:58
Jacek:
Ok, dzięki
3 sty 16:00