Wyznacz wszystkie asymptoty wykresu funkcji
heeeeelp: Wyznacz wszystkie asymptoty wykresu funkcji f(x) = x2/x−4
3 sty 13:58
heeeeelp: wie ktoś jak to zrobić?
3 sty 14:00
heeeeelp: prosze o pomoc
3 sty 14:02
ZKZ: Prosze mnie zle nie zrozumiec
Ae czy tak trudno zajrzec do ksiazki czy notatek z wykladu i zrobic samemu ?
No chyba ze piszsesz kolokwium?
3 sty 14:15
heeeeelp: nie, jestem jeszcze w liceum, czyli to materiał ze studiów ?
3 sty 14:18
Aga1.: Może chodzisz do liceum z roooozszerzoną matematyką?
3 sty 14:33
AS: Przy Twoim zapisie y = x
2/x − 4 = x − 4
funkcja nie posiada żadnej asymptoty. Jest linia prostą.
Nauczcie się w końcu pisać poprawnie wyrażenia ułamkowe.
| | x2 | |
Poprawny zapis: y = x2/(x − 4) lub y = |
| |
| | x − 4 | |
3 sty 17:28