POMOC !
Marcin: Okresl liczbe rozwiazn rownania w zaleznosci od parametru m
1) xIxI = x + m
2) I3x
2 − 1I + 2x = m
Prosze o pomoc dokladna pomoc z obliczeniami i wytlumaczeniem krok po kroku kazdy szczegol
z gory dziekuje
3 sty 13:49
ZKZ: Tak naprawde to od tego jest prowadzacy nauczyciel
Znasz defincje wartosci bezwzglednej ? jesli tak to w czym masz problem zeby zrobic wykresy
?
3 sty 13:52
Aga1.: 1) Zapisz tak
xIxI−x=m
Najpierw narysuj wykres y=xIxI−x a następnie proste y=m dla wybranych m∊R.
3 sty 13:56
ZKZ: zadanie nr 1 . |x|=x gdy x≥0 to x*x=x+m
|x|=−x gdy x<0 to x*(−x)=x+m
3 sty 13:56