matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Granica L'Hospital
kajot:
e
1−x
0
−e
1−x
lim
x→
∞
x*e
1−x
= lim
x→
∞
=[
] = lim
x→
∞
1
x
0
−x
(−2)
0
=[
]=
0
Co liczę źle że nie mogę wyjść z ta granica na coś normalnego
3 sty 13:04
kajot:
0
Po [
] jest −x
−2
0
3 sty 13:06
kajot:
x
Problem rozwiazany wystaczyło wziąć
1
e
(
1−x)
3 sty 13:25