matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jeżeli dla pewnych liczb a,b,c,d zachodzi równość a=log_b(c d), to
Abam B:
Jeżeli dla pewnych liczb a,b,c,d zachodzi równość a=log
b
(c+d), to ile równa się d? I dla czego?
18 paź 19:19
Bogdan:
Założenie: c + d > 0 c + d = b
a
⇒ d = b
a
− c
18 paź 19:41