Oblicz
Przemek: Oblicz (−1 +√3i)11
3 sty 09:44
5-latek: Wpisz w wyszukiwarke −−−potegowanie liczby zespolonej i pewnie znajdziesz kilka przykladow
rozwiazanych OK?
3 sty 09:53
Przemek: robiłem tak i robiłem po przykładach tylko mi dziwny bardzo wynik wychodzi dlatego pytam...
3 sty 10:11
zaq: na postac trygonometryczna trzeba przejsc
3 sty 10:12
Przemek: robiłem tym sposobem też. Wynik mi wyszedł kosmiczny bo −1024−1024√3i
3 sty 10:15
Przemek: robiłem tym sposobem też. Wynik mi wyszedł kosmiczny bo −1024−1024√3i
3 sty 10:15
3 sty 10:52
Panko: I tak ma być
[ 2*( cos(120◯ + isin120◯) ]11=211*(cos1320◯+isin1320◯)=211*(
cos240◯+isin240◯)=211*( −cos60◯ −isin60◯)= 211*( −1/2 −i*√3/2)= 210*(
−1−√3i)
3 sty 10:58
Przemek: Wielkie dzieki za pomoc
3 sty 12:31