Geometria analityczna
Magda: A=(−3, −1) i B=(1,−3) nie leżą na prostej l o równaniu 3x−y−1=0 wyznacz współrzędne pkt. C,
trójkąta równoramiennego ABC, o podstawie AB, którego długość ramienia równa jest √10
Proszę o pomoc.
2 sty 23:28
5-latek: zanim sie zastanowisz nad trescia tego zadania to najpierw co wiemy o trojkacie
rownoramiennym ? tzn oprocz tego ze ramiona sa rowne ? A teraz przeczytaj jezce raz tego
zadania i powiedz do czego jest tu otrzebne rownanie tej prostej ?
2 sty 23:37
Magda: No tak dziękuje wlasnie zrobilam
2 sty 23:43