matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ostrosłup
gin:
Ściana boczna ostrosłupa prawidłowego czworokątnego jest nachylona do płaszczyzny podstawy tego
2
prostopadłościanu pod kątem α takim że sinα=
. Krawędź podstawy ma dł 10, wyznacz
3
objętość i pole powierzchni bocznej bryły
2 sty 22:49
dero2005:
a = 10
H
2
=
h
s
3
h
s
2
= (
a
2
)
2
+ H
2
____________________________ rozwiąż układ równań, policz h
s
, H
a
2
*H
V =
=
3
P
b
= 2a*h
s
=
3 sty 19:16