Romb o dłuższej przekątnej długości 6 i kącie ostrym miary 60 stopni obraca się
Tomek: Romb o dłuższej przekątnej długości 6 i kącie ostrym miary 60 stopni obraca się dookoła
krótszej przekątnej. Obliczyć objętość i pole powierzchni całkowitej powstałej bryły.
2 sty 22:46
Eta:

Powstała bryła to dwa sklejone podstawami stożki o jednakowych wymiarach
r=3, H= 3
√3, l= 6
| | 2 | |
V(bryły) = 2V (stożka)= |
| πr2*H=........ |
| | 3 | |
P
c(bryły)= 2P
B( stożka)= 2πrl=........
3 sty 01:23
Eta:
@
pigor ..... tylko już przynajmniej tu ...nie podawaj do końca ( rachunków
3 sty 01:26
pigor: .., powiem, szczerze, że nawet nie miałem zamiaru tego zadania ruszać .
3 sty 01:38
Tomek: a ja za to bardzo dziekuję, że go ruszyłeś
3 sty 01:43