pomozcie to zrobic
jak to: : Określ wzajemne położenie prostej l i okręgu. Sporządź odpowiednie wykresy:
a) (x+2)2+(y−3)2=1 i l: x+y−1=0 b) (x−1)2+(y+2)2=9 l: x−2y−3=0
c) (x−3)2+(y+2)2=8 l: x−y−1=0
18 paź 18:37
AS: Ale trudne zadanie!
A nie lepiej określić środek i promień okręgu,nanieść na układ
współrzędnych wraz z prostą i zobaczyć jak to wygląda.
18 paź 19:19
jak to: as:to nie ja pisalam te zadanie tylko pani od matmy na prace semestralna jak jestes tska madra
to roziwiaz je a nie nasmiewasz sie
19 paź 14:24