matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomozcie to zrobic
jak to:
: Określ wzajemne położenie prostej l i okręgu. Sporządź odpowiednie wykresy: a) (x+2)2+(y−3)2=1 i l: x+y−1=0 b) (x−1)2+(y+2)2=9 l: x−2y−3=0 c) (x−3)2+(y+2)2=8 l: x−y−1=0
18 paź 18:36