;
Radek:

Symetralna boku rombu zawiera jego wierzchołek.Znajdź miary kątów tego rombu.
90−α+α+90=180
wychodzi masło maślane.
2 sty 20:38
Wazyl:
2 sty 20:40
Radek: ?
2 sty 20:41
Bizon:
... to zrób porządny rysunek −
2 sty 20:41
Bizon: ... no właśnie
2 sty 20:41
Radek:
Rysunek jest ale ?
2 sty 20:43
Eta:

α=........ , β=.........
2 sty 20:44
Wazyl:

Drugi rysunek.
2 sty 20:45
Bizon:
... do
Radka "nie dociera", że romb ma boki równe ... a symetralna boku
dzieli ten bok na połowy −
2 sty 20:46
Radek:
α+β=180
a=180−β
180−β+90+ ?
2 sty 20:48
Radek:
do Bizona ''dociera'' i o symetralnej wiem, że dzieli bok na połowy ale chodzi o kąty.
2 sty 20:48
Eta:
| | a | |
cosα= |
| = ..... ⇒ α=........ |
| | 2a | |
2 sty 20:49
Wazyl: [N[Radek] ma "zaćmę" jak każdy z nas czasem
2 sty 20:49
Radek:
Dziękuję a da radę jakoś inaczej bez funkcji trygo ? Chodzi o mój pomysł ?
2 sty 21:05
Bizon:
... ale Twego pomysłu nie ma ... sam oceniłeś. że to masło maślane albo "gonienie w piętkę" −
2 sty 21:14
Eta:

α+2α=180
o ⇒ α=.......
2 sty 21:14