matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ile równa jest ta liczba?
NATALIA:
6
Liczba
równa jest:
√
7
+3
3
√
7
−9
3
√
7
+9
a)
b) −3
√
7
+9 c)
d) U{−3
√
7
−9}
8
8
18 paź 18:17
Eta:
6
6(
√
7
−3)
6(
√
7
−3)
=
=
= −3(
√
7
−3)= −3
√
7
+9
√
7
+3
(
√
7
+3)(
√
7
−3)
7 −9
18 paź 18:39