objętość i pole ostrosłópa
goldi4321: oblicz objętość i pole powierzchni ostrosłupa powstałego przez obrót trójkąta prostokątnego o
przyprostokątnych 6cm i 8cm dookoła krótrzej przyprostokątnej
2 sty 19:39
5-latek: Zastanow sie nad tym .
czy obracajac trojkat prostokatny dookola przyprostokatnej naprawde otrzymamy ostroslup czy
moze inna figure geometryczna np stozek ?
2 sty 19:45
dero2005:
2 sty 20:22
goldi4321:

pomóżcie mi obliczyć pole iobjentość ostrosłupa o bokach trójkąta 6cm i 8cm
2 sty 22:45
dero2005:
h = 6
r = 8
l =
√r2+h2 =
P
c = πr(r+l) =
3 sty 19:08