matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jerey:
row trygonom.
1
cosx−six=
cosx
doszedłem do momentu: sinx(cosx+sinx)=0 sinx+0 ⇒ x= kπ k∊ℂ cosx+sinx <−−−− jak to rozwiązac?
2 sty 19:08
jerey:
up
2 sty 19:28
MQ:
cosx+sinx=0
1
1
*cosx+
*sinx=0
√
2
√
2
π
π
sin
*cosx+cos
*sinx=0
4
4
π
sin(x+
)=0
4
2 sty 19:47
jerey:
π
π
nie bardzo rozumiem skąd sie wzieło sin
*cosx+cos
*sinx i wogole dlaczego taki
4
4
zapis z tymi pierwiastkami, jest mi to w stanie ktos nieco bardziej wyjasnic?
2 sty 20:30