POMOCY!!!!!!!!
NATALIA: Liczba 3
20*27
10 równa jest:
a)3
33 b)3
50 c)3
260 d)3
300. Błagam o odpowiedź i uzasadnienie

!
18 paź 18:03
log: 3
20*3
3*10=3
50
odp b

zgadza się?
18 paź 18:17
Death: 27
10=(3
3)
10=3
30
3
20*3
30= ?

Dasz radę ? ; > Sprowadzenie do tej samej podstawy..a potem dodanie potęg.
18 paź 18:18
log: no więc liczbę 2710 można przedstawić jako (33)10 czyli mamy
320*3{30}=350 bo jak mamy te same podstawy to wykładniki dodajemy
18 paź 18:19
Krzysztof KKS: 320*(33)10= 320* 330= 350 Zgadza się
18 paź 19:25