jerey: rozwizac rownanie
i tu mam pytanko do was;
jezeli mam tg
2x=1
to jak to spierwiastkuje to mam tgx w module =1
czyli dla 2 przypadkow rozwiazuje.
| | π | | 7 | |
i mam x= |
| +kπ i |
| π+kπ |
| | 4 | | 4 | |
| | π | | π | |
odpowiedz do rownania jestx= |
| +k |
| dlaczego okresowośc jest jako połowa π czyli 90st |
| | 4 | | 2 | |
nie rozumiem ?
2 sty 16:56
Kaja: toe "pakiet dwóch twoich rozwiązań można zapisać jako jeden (ten który napisałaś). ale możesz
zostawić to w postaci dwóch "pakietów".
2 sty 17:01
jerey: okej, dziekuje
2 sty 17:12
jerey: na przyszłość **napisałeś
2 sty 17:13
Kaja: ok
2 sty 17:15