Patient: (x2 - 25x + 25) / (25 - x2) w jaki sposób to skrócić skoro po skróceniu odp. to (5-x) /
(x+5) ? Dziękuję z góry za pomoc.
5 paź 18:41
Mila: To jest odwrócenie wzoru skróconego mnożenia (x2 - 25x + 25) / (25 - x2) =(x-5)2/(5-x)
5 paź 19:10
Patient: Sprawdź jeszcze raz czy się nie pomyliłaś bo nie wiem w jaki sposób znalazłaś tu wzór
skróconego mnożenia i doszłaś do tego wyniku który podałem, jeśli możesz napisz tok
rozumowania. Pozdrawiam
5 paź 21:05
bartek9212: tresc zadania jest na 100% dobrze?
5 paź 21:22
wjmm: Tam nie ma być przypadkiem x
2-10x+25

. Nie chce mi się tego liczyć, bo i tak czarno
widzę, żeby wyszedł taki wynik. Δ= 525 mnie odstrasza
5 paź 21:44
thewojtek: √525=25 ; P
5 paź 22:22
r: 25*25=625
5 paź 22:38
thewojtek: afff racja

tak to jest jak sie zmeczony cos robi
6 paź 07:09
antoni: tam na pewno jest x2-10x+25 bo inaczej wzór skróconego mnozenia by sie nie zgrywał

mila
i wjmm maja racje ............................................................
6 paź 20:51
Patient: Jakby tam było -10x to by zadanie było banalnie proste, ale treść i odpowiedź do zadania
mam DOKŁADNIE taką, więc sądzę że prof. dał nam specjalnie zadanie z błędem. Pozdr.
6 paź 22:51