matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dasda
maciek:
kolejna zagadka dla mnie:
dx
∫
sinx*
√
1+cosx
2 sty 14:22
maciek:
up
2 sty 14:47
pigor:
... poszukaj sobie może coś na temat podstawienia trygonometrycznego tg
x
2
= t ,
tg
x
2
1−tg
2
x
2
gdzie sinx=
, cosx=
itd.
1+tg
2
x
2
1+tg
2
x
2
2 sty 16:32