2 sty 12:24
Jacek: up
2 sty 14:23
ICSP: Granice jednostronne
2 sty 14:35
andrzej: lim=2sinxx
lim=2*1=2
sinxx=1
2 sty 14:50
asdf: sin
2x = sinx * sinx
| sinx * sinx * x | |
| = ...czemu jednostronne?  |
| x * x | |
2 sty 14:53
Jacek: W odp jest 0
2 sty 14:54
asdf: no bo jest zero...skorzystaj z tego:
2 sty 14:55
Jacek: Myślałem, że należy to przekształcić do tego wzoru
x−>0
2 sty 14:55
pigor: ..., no to może tak
| | sin2x | | sinx | |
limx→0 |
| = limx→0 |
| *sinx= |
| | x | | x | |
| | sinx | |
= limx→0 |
| * lim x→0 sinx= 1* sin0 = 1*0= 0 . ...  |
| | x | |
2 sty 14:57
Jacek: Pigor, ale w twoim przykładzie nie widzę co się stało z mianownikiem.
2 sty 15:00
Jacek: Ja myślałem, że to będzie tak;
2 sty 15:03
asdf: Jacku, granice to powtarzajace sie schematy...ale je trzeba rozumieć a nie kuc na blache
sposoby ich rozwiazania, jest duzo drog do prawidlowej odpowiedzi

Jak chcesz dobrze to
zrozumieć to dobrze jest umiec analizowac najprostrze wykresy funkcji, tj: sinx, cosx, tgx,
ctgx...
granica funkcji:
lim
x−>0 sin(x) = [sin(0)] = 0
ale to juz wyzej napisal Pigor.
2 sty 15:03
Jacek: Trudno będę musiał sam jakoś do tego dojść
2 sty 15:19
ICSP: Mój błąd, przepraszam
2 sty 15:31