matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica
zipp:
√
9+4x
lim
x−>0
=
x
jak to obliczyc, bo cos mi tu nie wychodzi. caly czas 0 albo w liczniku albo w mianowniku
2 sty 12:19
Jacek:
Mi wychodzi coś takiego
5
2
lim=
x
1/2
2 sty 12:38
Jacek:
ze wzoru
A
lim=
=
∞
0
2 sty 12:38