matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jaki to ciag ?
Sandra:
Ktory z ciagow o nastepujacym wzorze ogolnym bn=(n−1)/n+1) cn=(√2−1)n+1 jest ciagiem arytmetycznym a ktore geometrycznym ?
2 sty 08:20
olo:
Warunek na ciąg arytmetyczny: a,b,c
a+c
b=
2
na geometryczny: b
2
=ac Sprawdzasz
2 sty 09:32