matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciąg geometryczny
mel:
dany jest ciąg geometryczny (a
n
) o ujemnych wyrazach pierwszym a
1
=−4 i trzecim wyrazie a
3
=−1. Iloraz tego ciągu jest równy:
2 sty 01:25
Bogdan:
a
3
= a
1
*q
2
2 sty 01:26
mel:
1
czyli q=
?
2
2 sty 01:31