matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
mel:
3
jeśli kąt ostry ma miarę α i sinα+cosα=
to wartość wyrażenia sinα*cosα jest równa:
2
2 sty 00:44
Eta:
5
sinα*cosα=
8
2 sty 00:47
Kejt:
(sinx+cosx)
2
=sin
2
x+cos
2
x+2cosxsinx=1+2cosxsinx więc:
9
(sinx+cosx)
2
=
4
9
=1+2cosxsinx
4
dokończ
2 sty 00:47