matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
CIĄGI
ja:
Jak rozwiązać układ równań:
13
x+y+z=
2
Y
2
=xz
91
x
2
+y
2
+z
2
=
4
1 sty 22:54
ICSP:
x
2
+ y
2
+ z
2
= (x+y+z)
2
− 2(xz + xy + zy) = (x+y+z)
2
− 2(y
2
+ xy + zy) = = (x+y+z)
2
− 2y * (x + y + z)
1 sty 23:00
ja:
Dziękuję
1 sty 23:08