kwadratowa
filip: Wykaż że jeśli a +b = 4 i a*b=3 to a2 + b2 =10
1 sty 22:01
Eta:
a2+b2=(a+b)2−2ab= .......... podstaw dane ......
1 sty 22:03
Maciek: a=4−b
1 sty 22:04
Maciek: (4−b)b=3
1 sty 22:05
Maciek: 4b−b2=3
1 sty 22:05
Maciek: −b2+4b−3=0
1 sty 22:06
Maciek: b=1 \/ b=3
1 sty 22:08
Maciek: a=3 \/ a=1
1 sty 22:08
Maciek: tyle
1 sty 22:08
Eta:
Ejjj
Maciek
a
2+b
2=(a+b)
2−2ab= 4
2−2*3= 16−6=
10 i po ptokach
1 sty 22:12
Ajtek:
Eta, ale tak też można. Z warszawy do Rzymu przez Moskwę

.
1 sty 22:15
Eta:
No można,można ( jak ktoś lubi podróże i ma na to czas
Ajtek łap
1 sty 22:16
Ajtek:
Dzięki
Eta. Ja Tobie nie odrzucę, bo pomyślisz, że to to samo jabłko
1 sty 22:17