matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiazac rownania
Tomek:
Witajcie w nowym roku
mam probelm z tymi zadaniami
Rozwiazac rownania: a) z
2
+(1+4i)z−(5+i)=0 b) z
4
−2z
2
+4=0
1 sty 21:52
Krzysiek:
a) zacznij od policzenia Δ b) podstawienie t=z
2
i liczysz Δ
1 sty 21:57