oblicz
AA: ile to będzie, nie wiem jak zrobić
r=3√3*√3 3*√3 są pod jednym pierwiastkiem 3 stopnia
1 sty 21:12
Radek: √3
1 sty 21:13
Aga1.: (3*√3)1/3=(31*31/2)1/3=
1 sty 21:14
5-latek: Mozna skorzystac ze wzoru n√a=a1/n
3*√3=31*31/2= 3 ktorej ?
Potem skorzystaj z tego wzoru wyzej
1 sty 21:16
AA: Do Aga1 : wyszło mi 3,dobrze?
1 sty 21:23
AA: Przekątna przekroju osiowego walca jest nachylona do płaszczyzny podstawy pod kątem 30 st.
Objętość walca jest równa 18√3 π. Oblicz pole powierzchni bocznej walca.
1 sty 21:29
Eta:
(33/2)1/3= ...... =√3
1 sty 21:30
1 sty 21:31
AA: wyszło mi √3 bo 3 do 1\3 to √3
2 sty 15:32
AA: Pb=2πr*h muszę obliczyć, a mam podaną objętość V=18√3π, nie wiem jak się zabrać do tego,
proszę o pomoc.
2 sty 15:37
Mariush: 3 do 1/2 to √3
2 sty 15:39
AA: Czyli , że mam dobrze
2 sty 15:41